Nyilatkozat a konfliktus ásványi anyagokról

Az akció egyes árucikkeihez a Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) és a szomszédos államok hozzájárulnak, részben jelentős emberi jogok megsértésével és a finanszírozás erőszakos konfliktus okoz a régióban. Az Egyesült Államok Kongresszusa elfogadta a „Dodd-Frank Wall Street Reform és fogyasztóvédelmi törvény” (Dodd-Frank törvény) 2010-ben. A szakasz 1502-ben Dodd-Frank törvény és a végrehajtási rendeletek értelmében a US Securities and Exchange Commission (SEC) előírja a vállalatoknak, akikre a SEC felügyelete, egy jelentést írt, hogy a termékek előállítása, vagy azok termelése során tartalmazza a „konfliktus ásványi anyagok”, „vagy szükséges funkcionalitás termelés „termékeket. A Dodd-Frank törvény meghatározza a tantál, ón, volfrám (és az ércek, amelyekből származnak), és az arany, mint a „konfliktus ásványi anyagok” kifejezést, amelyek finanszírozása konfliktusok a DRC vagy egy szomszédos állam.

Gigler Elektronik nem a törvény által előírt, a 2012-ben közzétett követelménynek, a US-nek felelnek meg a SEC és hagyott konfliktus ásványi anyagok jelentést. Mint globális vállalat, mi is szeretnénk, hogy teljesítsük a felelősséget és ezért arra törekszünk hogy vásároljunk olyan anyagot, ami ásványi anyagokat tartalmaz, amelyeket finanszírozására kell felhasználni a fegyveres konfliktusokhoz a Kongói Demokratikus Köztársaságban és a szomszédos országokban.

Mi próbáljuk elkerülni a konfliktus ásványi anyagok használatát. Egyrészt, arra kérjük beszállítóinkat, hogy csak konfliktus-mentes árut hozzanak. Másrészt, ahogy mindig is környezeti felelősséggel és ahhoz való megfelelés támogatásával magas munkaügyi, szociális normák és az emberi jogok védelmével. Annak ellenére, hogy az ellátást, azonban nem tudjuk garantálni a 100% -osan konfliktus ásványi anyagok nélküli, de biztosíthatom, hogy az általunk használt anyagok között tudatosan nincs konfliktus ásványi anyag.